Glazen

Optiek Vandeweghe heeft voor elke oogafwijking een gespecialiseerd type glas!

Je moet een bril dragen, maar vraagt je af waar je terechtkan voor mooie, maar tegelijk ook comfortabele monturen en glazen? Bij ons zit je aan het juiste adres!

Al onze glazen bieden een maximaal comfort en zijn van hoogstaande kwaliteit: ze zijn dun, licht, niet breekbaar, krasvrij, voorkomen reflecties en ze stoten stof, vuil en waterdruppels af. Bovendien worden alle glazen in eigen huis geslepen en gemonteerd volgens de laatste nieuwe technieken en met de meest moderne machines.

Kom gerust eens langs voor meer informatie over de prijs van onze brillenglazen. Als je een voorschrift hebt van de oogarts, krijg je via de mutualiteit een gedeeltelijke terugbetaling van de glazen.

We hebben voor elke oogafwijking een gespecialiseerd type glas:

 

ENKELVOUDIGE OF UNIFOCALE GLAZEN
Voor wie ver- of bijziend is. Afhankelijk van de sterkte en het montuur kiezen we samen met jou welk glas het meest in aanmerking komt voor jouw enkelvoudige bril. Zo heb je keuze uit verschillende verdunningen en behandelingen. Ook verkleurde glazen kunnen de juiste oplossing bieden.
 
DEGRESSIEVE GLAZEN
Ideaal voor mensen boven de 40 à 50 jaar die zich niet willen laten beperken door een standaard leesbril. Bij computerwerk bijvoorbeeld kan je met deze glazen moeiteloos afwisselend kijken van beeldscherm naar document naar toetsenbord. Maar ook bij bepaalde hobby’s kunnen deze glazen je veel comfort geven.
PROGRESSIEVE, MULTIFOCALE OF VARILUX-GLAZEN

Met dit soort glazen kan je vanaf elke afstand zien met slechts één enkele bril. Deze glazen zijn gemaakt voor mensen vanaf 40 à 50 jaar, bij wie de ogen zich langzamer aanpassen aan de verschillende kijkafstanden.

 

BIFOCALE GLAZEN

Met deze glazen kan je zowel ver als dichtbij zien. Ideaal als je al een bril draagt om ver te kunnen zien en geen aparte leesbril wilt. In de glazen zit naast een zone voor vertesterkte ook een zone voor leessterkte. Het leessterkte-gedeelte in de bifocale bril is groot en daardoor makkelijk te vinden voor je ogen.